Alpaca IJsseldelta

In 2010 zijn mijn vrouw, 2 dochters en ik  in een woonboerderij gaan wonen in IJsselmuiden.
Naast een woonfunctie biedt het bezit van 2 ha cultuurgrond ook mogelijkheden om de nodige hobbydieren te gaan houden. Er waren reeds schapen aanwezig op de boerderij. Naast deze dieren hebben wij gezocht naar andere geschikte boerderijdieren. Een aantal jaren daarvoor hadden we voor  het eerst Alpaca’s gezien in de dierentuin te Nordhorn (Dld.). Deze beesten vonden wij heel bijzonder en vertederend. Daarom zijn wij ons in de zomer van 2011  gaan verdiepen in het houden van Alpaca’s.

Op dit moment hebben we een kudde van 10 merrie’s en 3 hengsten.

In 2015 zijn we begonnen met een gastenverblijf waar mensen kunnen genieten van onze alpaca’s en van de omgeving  in de IJsseldelta.

Wij hebben  gasten  mogen ontvangen vanuit de hele wereld.  Vele landen uit Europa maar ook zelfs landen als Australie, Indonesie, Brazilie, USA, Nieuw Zeeland etc.

Sinds dat we ons gastenverblijf hebben, kunnen gasten ook enkele knuffel alpaca’s aanschaffen als souvenir. Deze knuffels laten we overkomen uit Peru. Het land bij uitstek van alpaca’s. Als gasten vertrokken waren mailden ze wel eens als we nog enkele op wilden sturen naar hun huisadres, omdat ze zo super zacht waren en dat ze die weer weg wilden geven als cadeau.

Voor meer informatie over  ons gastenverblijf kijk naar onze  blogs.

In de 2021 zijn we begonnen met een webshop voor onze favoriete alpaca knuffels.  Het zijn niet allleen alpaca’s geworden, maar ook andere dieren zoals beren, cavia’s, leeuwen, kuikens etc. Natuurlijk allemaal gemaakt van alpaca wol .

Wij voeren artikelen op onze website  die gemaakt  zijn  met alpaca wol. Maar ook mutsen, sjaals sokken etc. De meeste artikelen komen uit het land van de alpaca’s, Peru.

Neem elke keer een kijkje op onze website en schrijf u in voor de nieuwsbrief zodat u niets hoeft te missen als er weer nieuwe items binnen komen.

Veel shop plezier.

ZachtVoel Beleef